پیشگامی پژوهشگران جوان در انجام طرحهای پژوهشی | پذیرش مخترعان در مراکز رشد تسهیل شود
گروه استانهای خبرگزاری آنا- داوود دهقانی محمودآباد؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاستهای جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامهریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانشآموزان مستعد بهعنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راهاندازی شد.
اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعالسازی فعالیتهای خودجوش دانشآموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیتپذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانشآموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
باشگاه پژوهشگران جوان از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانشآموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایتهای معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیتمحوری جایگزین تسهیلاتمحوری شده است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیتهای پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.
بیشتر بخوانید:
از ساخت روبات مینیاب تا دستبند نجاتغریق هوشمند
این جوانان خستگی نمیشناسند
از ثبت ۲ اختراع تا ساخت فرمولاسیون ماهی فرآوریشده
خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبهپروری» بهمنظور آشنایی با فعالیتها، دستاوردها و برنامههای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس با رمضان علیزاده رئیس این باشگاه گفتوگو کرده که در ادامه میخوانیم.
آنا: خلاصهای از روند راهاندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس را بیان کنید.
علیزاده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس از سال ۱۳۷۸ راهاندازی شده و تاکنون چهار نفر مسئولیت این باشگاه را بر عهده داشتهاند و سال جاری سرپرستی باشگاه به اینجانب واگذار شد.
تألیف 2 عنوان کتاب توسط پژوهشگران جوان
چاپ ۱۶ مقاله ISI، پنج مقاله ISC و ۲۶ مقاله علمیپژوهشی، ۱۰ مقاله علمیترویجی، ۱۵ طرح پژوهشی خاتمه یافته، دو عنوان کتاب و ۹ همایش ملی و منطقهای از عملکردها و فعالیتهای شاخص این باشگاه از ابتدا تاکنون بوده است.
دو عنوان کتاب برنامهنویسی سیستمهای تجاری در موضوع کامپیوتر به نویسندگی شهاب الدین شمشیربند و رایحه سلامتی در موضوع تغذیه به نویسندگی امید رجبی کبودچشمه از جمله کتابهایی بوده که توسط اعضای باشگاه نوشته و تألیف شده است.
آنا: درباره طرحهای پژوهشی انجام شده در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس توضیح دهید.
علیزاده: طرحهای پژوهشی متعددی در باشگاه واحد چالوس انجام شده که طرح بررسی امکان استفاده از خمیر NSSC به جای خمیر NSSC داخلی در موضوع کاغذسازی به نویسندگی امید رجبی کبودچشمه از جمله این طرحهای پژوهشی است.
موافقت با استقرار اعضای مخترع باشگاه در مرکز رشد دانشگاه حداقل به مدت یکسال بدون پرداخت هزینه از پیشنهادهایی است که برای توانمندسازی باشگاه ارائه میشود.بررسی مقایسهای خواص مکانیکی ماده مرکب چوب پلاستیک حاصل از پلاستیکهای خالص و ضایعاتی صنایع چوب به اهتمام آزاده کیاییفر، بررسی ژئوشیمی و پتروژنز کانسار سرب و روی در منطقۀ کلاردشت با استفاده از عناصر کمیاب و ایزوتوپهای رادیوژنیک زمینشناسی با تلاش جواد پسندمعصومی از دیگر طرحهای پژوهشی انجامشده در باشگاه پژوهشگران واحد چالوس بوده است.
ارزیابی تأثیر زمان و میزان استفاده از پودر سیر (Allium sativum) بر سیستم ایمنی، پارامترهایخونی، خصوصیات لاشه و عملکرد جوجه گوشتی نژاد رأس در موضوع علوم دامی توسط مهدی رئیسی، بررسی جایگزینی ذرت ورقه شده بهوسیله بخار و پف داده شده با دانه ذرت معمولی در جیرههای کاملاً مخلوط به روش آزمون گاز در علوم دامی با تلاش محمدحسین پالیزدار، مطالعه تقارن نوتر در مدلهای کیهانشناسیبیانکی در موضوع فیزیک با تلاش الیاس عسکرپور از دیگر طرحهای پژوهشی اعضای باشگاه واحد چالوس بوده که روی آنها کار شده است.
بیشتر بخوانید:
چالشی علمی برای دانشجویان در ایام کرونا
اختراع پژوهشگر جوان در مسیر تجاریسازی
حمایت کمّی و کیفی از پژوهشگران جوان با توسعه روشهای انگیزشی
جذب نخبگان دانشجویی و دانشآموزی با شناسایی ظرفیتهای پژوهشی و تحقیقات کاربردی
شناسایی و مقایسه عناصر معدنی و اجزای شیمیایی مواداستخراجی موجود در چوب و پوست گونههای بید، شبخسب و اکالیپتوس در علوم صنایع چوب با تلاش میلاد تاجیک، بررسی جایگزینی آزبست با الیاف طبیعی در کامپوزیتهای سیمانی در رشته صنایع چوب با تلاش رضا حسین پورپیا، بررسی مقاومت کنه واروآ نسبت به کنهکشهای آپیستان، بایوارول و چکمایت در رشته علوم دامی با تلاش پویا پورفولادچی از طرحهای پژوهشی بوده که در باشگاه واحد چالوس در مورد آنها تحقیق شده است.
بررسی مقایسهای تأثیر میزان مهریه بر میزان رضایت زناشویی در زنان شاغل از سالهای ۸۰ تا ۸۴ در شهرستانهای نوشهر و چالوس در رشته علوم تربیتی توسط فاطمه میرداود، مطالعه زمینشناسی و ژئوشیمیایی چشمههای آبگرم منطقه رامسر در علوم زمینشناسی توسط مصطفی ناظری، مقایسه کمی و کیفی تعدادی از ارقام لاینهای برنج هیبرید و تعیین هتروزیس در رشته زراعت توسط سیدامیرعباس موسوی، بررسی امکان استفاده از خمیر CMP بامبو به جای خمیر CMP داخلی در کاغذسازی توسط کیومرث وقاری، تأثیر میزان و روش مصرف پتاسیم و فواصل بین ردیف بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلا رقم برکت در رشته زراعت توسط پریسا میار رستمی و ارزیابی تبلیغات تلویزیونی اصلاح الگوی مصرف برق در شهر نوشهر در مدیریت بازرگانی توسط جواد خزائیپول از طرحهای انجام شده در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس است.
آنا: همایشهای برگزارشده در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس چگونه بوده است؟
علیزاده: همایش نقش مدیریت و حسابداری در تعالی سازمانها و حل بحرانهای مالی منطقهای در سال ۱۳۹۱، سازه، راه، معماری در سطح ملی سال ۱۳۹۰، معماری و شهرسازی در کرانه جنوبی دریای خزر در سطح منطقهای سال ۱۳۸۸، ریاضیات، محور توسعه در سطح داخلی سال ۱۳۸۷، کاربرد فناوری نانو در علوم و صنایع در سطح داخلی سال ۱۳۸۶، بیماریهای مشترک انسان و دام در سطح داخلی سال ۱۳۸۵، همایش علوم دامی، راهکارهای توسعه در سطح منطقهای سال ۱۳۸۴، بیماریهای عفونی در سطح داخلی سال ۱۳۸۳و همایش جوان و مشکلات جوانان در سطح داخلی سال ۱۳۸۲ از جمله همایشهای مهمی بوده که در این باشگاه برگزار شده و نتایج خوبی درپی داشته است.
آنا: فعالیتهای شاخص و موفقیتهای اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد چالوس چه بوده است؟
علیزاده: چاپ مقالات علمی در مجلات ISI ، ISC و مجلات علمی و پژوهشی که منجر به پرداخت قابل توجهی مبلغ به عنوان تشویقی به پژوهشگران عضو باشگاه اعطا شد و انجام ۱۵ طرح پژوهشی توسط اعضای باشگاه -که مورد حمایت مالی باشگاه قرار گرفته - ازجمله فعالیتهای شاخص باشگاه واحد چالوس بوده است.
آنا: مهمترین فعالیتهای حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاستگذاریهایی را در پیش گرفتهاید؟
علیزاده: پس از شیوع ویروس کرونا ارتباط حضوری با دانشجویان مقدور نبود؛ اما از طریق پیامک و کانال روابط عمومی از دانشجویان واجد شرایط برای عضویت در باشگاه دعوت شد.
از سیاستهای دیگر باشگاه افزایش تعداد انجمنهای علمی است که در شرایط فعلی امکان برگزاری انتخابات انجمن علمی مقدور نیست، مگر اینکه دانشگاه بازگشایی شود و دانشجویان فعالیت علمی و آموزشیشان را به صورت حضوری آغاز کنند تا از این طریق برای ارتقای سطح علمی اعضای باشگاه در رشتههای تخصصی اقدام شود.
بیشتر بخوانید:
کارنامه درخشان پژوهشگران جوان با تجاریسازی ۱۲ محصول
از ساخت دستگاه ایستگاه شارژ موبایل تا احیای انجمنهای علمی
ساخت ۳ محصول هوشمند توسط جوانان نخبه
کرونا مقهور «دوشنبههای وبیناری» پژوهشگران جوان
در نظر است نسبت به برگزاری کلاسهای آموزشی در دو بخش عمومی مانند دورههای آموزشی نحوه راهاندازی کسب و کار و کسب و اختصاصی برای اعضای انجمنهای علمی، برگزاری مسابقات درونواحدی میان اعضای باشگاه اقدام شود. مضافاً اینکه باشگاه در نظر دارد برگزاری مسابقات علمی برای شناسایی دانشجویان مستعد، اقدام کند که نمونه آن پیشبینی و اجرای مسابقه ایده بازار گردشگری است که در نمیه دوم سال جاری برگزار میشود.
تسریع در عضوگیری باشگاه و افزایش انجمنهای علمی
در دور جدید فعالیت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس که با حضور فیزیکی دانشجویان که احتمالاً از ترم آینده عملیاتی میشود در عضوگیری باشگاه و افزایش انجمنهای علمی تسریع شده و نسبت به شناسایی دانشجویان مستعد از طریق برگزاری دورههای توانمندسازی و اجرای مسابقات اقدام میشود.
تشکیل انجمنهای علمی برای رشتههایی که دانشجویان بیشتری در مقایسه با دیگر گروههای آموزشی دارند و برگزاری کلاسهای مهارتآموزی از برنامههای پیش روی باشگاه است.
آنا: چه پیشنهادها و خواستههایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بهتر از گذشته بتواند به فعالیت خود ادامه دهد؟.
علیزاده: تقویت بنیه مالی برای تشویق بیشتر اعضای فعال باشگاه، موافقت با پرداخت حق عضویت دانشجویان در باشگاه و هزینه کردن این وجوه برای برگزاری مسابقات و ...، موافقت با استقرار اعضای مخترع باشگاه در مرکز رشد دانشگاه حداقل به مدت یکسال بدون پرداخت هزینه از جمله پیشنهادهایی است که برای توانمندسازی باشگاه ارائه میشود.
آنا: درباره فعالیت انجمنهای علمی زیر نظر باشگاه بگویید.
علیزاده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس یک انجمن علمی فعال در رشته معماری دارد که قبل از شیوع کرونا فعالیت خوبی داشت و جلساتی برای ارتقای سطح علمی اعضای خود با دعوت از استادان متخصص برگزار میکرد؛ اما پس از آن، فعالیت انجمن علمی مقدور نشد و اکنون در نظر است پس از بازگشایی دانشگاه فعالیت علمی آنان آغاز شود.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/